r
Nosalty Logó

Erdélyi puncstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Erdélyi puncstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 714 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4291 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 321 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 714 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    295 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3252.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1464 mg
  • Nátrium
    766 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2912 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    505 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2864 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2353 micro
Összesen 4291 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 321 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Az egész tojásokat a porcukorral 20 percig gépi habverővel keverjük.
  2. A citrom héját és a sütőporral elvegyített lisztet lazán belekeverjük a tojásos-cukros masszába.
  3. Sütőpapírral bélelt (25 cm-es) tortaformába öntjük és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Először 200 fokon 10 percig, majd 175 fokon további 30 percig sütjük. Mielőtt kivennénk, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  4. A megsült piskótáról a sütőpapírt lehúzzuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A kihűlt piskóta tetejéről 1,5 cm vastag lapot levágunk és félretesszük.
  6. Az alsó részéből kikaparjuk a belsejét úgy, hogy 1 centis réteg maradjon.
  7. A kiszedett piskótát tálba tesszük, összemorzsoljuk és meglocsoljuk a rummal.
  8. A vajat a tojásságákkal és a porcukorral habosra keverjük, majd a rumos piskótával simára összedolgozzuk.
  9. Az így kapott keveréket betöltjük a piskóta aljába és a félretett tetejét ráborítjuk.
  10. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, majd a tejszínhabbal bevonjuk a tortát.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 51406
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 04.

Ajánló

Amennyiben előreláthatólag a tortánk aznap nem fogy el, akkor érdemes puncstortához illő cukormázzal bevonni és a tejszínhabot külön tálalni hozzá. Így biztos, hogy a tejszínhab nem áztatja el a tortánkat másnapra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégváró süteménynek készítettem el.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek