r
Nosalty Logó

Erdeigyümölcsös-fehércsokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Julcsi05
Erdeigyümölcsös-fehércsokis torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Hozzávalók a kekszalaphoz

Hozzávalók a fehércsokis-krémhez

Hozzávalók a gyümölcsös réteghez

Hozzávalók a gyümölcsös krémhez

Összesen 638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Hozzávalók a kekszalaphoz

Hozzávalók a fehércsokis-krémhez

Hozzávalók a gyümölcsös réteghez

Hozzávalók a gyümölcsös krémhez

Összesen 7649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Hozzávalók a kekszalaphoz

Hozzávalók a fehércsokis-krémhez

Hozzávalók a gyümölcsös réteghez

Hozzávalók a gyümölcsös krémhez

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    499.1 g
  • Telített zsírsav
    244 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    896 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4277.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1262 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.4 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3594 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3464 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1548 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 7649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a kekszalaphoz

Hozzávalók a fehércsokis-krémhez

Hozzávalók a gyümölcsös réteghez

Hozzávalók a gyümölcsös krémhez

Elkészítés

Hozzávalók a kekszalaphoz

  1. A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a darált kekszhez, beletesszük a kakaóport és a rumot, majd összegyúrjuk. Annyi tejet adunk hozzá, amitől szépen összeáll, már nem morzsolódik.
  2. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belenyomkodjuk a kekszes masszát.

Hozzávalók a fehércsokis-krémhez

  1. Vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokit 2,5 dl tejszínnel.
  2. A lapzselatint vízbe beáztatjuk, majd amikor már kicsit hűlt a csokis tejszín, akkor belekeverjük.
  3. A maradék 2 dl tejszínt felverjük, majd hozzádolgozzuk a már kihűlt csokis krémet. Rákenjük a kekszalapra.

Hozzávalók a gyümölcsös réteghez

  1. A gyümölcsöket felfőzzük a cukorral, beletesszük a citromlevet. Ha egy kicsit kihűlt, összeturmixoljuk.
  2. 10 g porzselatint 3 ek vízzel kikeverünk, majd a püréhez adjuk. Ráöntjük a fehércsokis-krémre.

Hozzávalók a gyümölcsös krémhez

  1. 45 dkg gyümölcsöt ugyanúgy, mint az előbb, felfőzzük a 6 ek cukorral. Ha már nem forró, összeturmixoljuk. A lapzselatinokat beáztatjuk, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz.
  2. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt gyümölcspüréhez adjuk.
  3. Rásimítjuk a gyümölcskocsonyás rétegre. A gyümölcspüréből egy keveset kihagyhatunk, amit majd a torta tetejére kenhetünk díszítésnek.
  • Tepsi mérete: 28
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2565
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 01.

Ajánló

Díszítésnek friss gyümölcsöt használtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Julcsi05 2 recept

Ez az adag egy 28 cm átmérőjű tortaformába elég.

Hozzávalók

Hozzávalók a kekszalaphoz

Hozzávalók a fehércsokis-krémhez

Hozzávalók a gyümölcsös réteghez

Hozzávalók a gyümölcsös krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek