r
Nosalty Logó

Erdeigombás-rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
janettaylor
Erdeigombás-rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1117.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    170.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6703.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1124 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    3424 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1016.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1176 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1557 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 4298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat pépessé aprítjuk, a szarvasgombás és a füstölt sajtot lereszeljük. A fele adag vajon megpirítjuk a rusztikusra szeletelt gombát, és hozzáadjuk a felaprított metélőhagymát, jól átforgatjuk, majd félre is tehetjük.
  2. Az olajunkon egy nagyobb lábasban elkezdjük dinsztelni a hagymát, beleöntjük a rizst, és sűrű kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz és "pattog", akkor hozzáadjuk a bort, és nem felejtjük el a folyamatos kevergetést, mert könnyen lekaphat. Ha hamar beszívja a levet, de a rizst még messze nem érezzük, hogy puhulna, akkor le is vehetjük a gázról, és fontos, hogy erre az időszakra (4-5 perc) lefedjük. Ezután újra felrakhatjuk, és adagoljuk merőkanalanként hozzá az alaplevünket, amit felmelegítettünk előtte. Ahogy beszívja, rögtön jöhet a következő adag. Fűszerezzük, és itt adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a maradék vajat és a reszelt szarvasgombás sajtot. Akkor lesz jó a rizottónk, ha krémes állagú, rutinosok ezt már látásra megmondják.
  3. Összekeverjük a gombánkkal, megszórjuk a füstölt sajttal, és meghintjük metélőhagymával is. Frissen tálaljuk!
  4. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1960
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Ne féljünk a rizottótól, még ha odafigyelést is igényel az elkészítése... A tavaszi kecskesajtos rizottóm után, íme egy erdei gombás verzió. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?