r
Nosalty Logó

Epres túrótorta 7. - mascarpone-val

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MENORA
Epres túrótorta 7. - mascarpone-val
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 930 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3713 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1982.5 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 930 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7929.9 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1666 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.4 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 3713 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.8 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Megsütjük a piskótát tojásból, lisztből cukorből és sütőporból.
  2. Amíg sül a piskóta, addig villával összetörjük a túrót, beleteszünk kb. 10 szem epret, ezt is összetörjük. Beleszórunk 3 cs vaníliás cukrot, és a mascarpone krémmel jól összedolgozzuk.
  3. Fél liter tejből és 3 evőkanál cukorból pudingot főzünk. Amikor kihűlt, a krémhez keverjük.
  4. Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk, és megkenjük a krém háromnegyed részével. Annyi krémet hagyunk, hogy jusson a torta tetejére is.
  5. Kidíszítjük a torta tetejét szép szemű eperrel. Elkészítjük a tortazselét a hátoldalán lévő leírás szerint, és óvatosan az eper tetejére csorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 30958
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 12.

Ajánló

Amikor elkészültünk a sütivel, ajánlom 1-2 órára hűtőbe tenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres túrótorta 7. - mascarpone-val
MENORA 2 recept

Ez a torta a család kedvence. Kevesebb cukrot használok a megszokottnál, ezért nagyon finom, és űdítő sütemény így nyár elején.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!