r
Nosalty Logó

Epres túrókrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Z Melinda
Epres túrókrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 349 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4209 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 172 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 349 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.2 g

Zsír

  • Összesen
    219.4 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5535.3 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    915 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1535 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.4 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1506.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    493 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1627 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 4209 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészület:
  2. Az eper egyharmad részét, a szép szemeket kiválogatjuk, a torta díszítéséhez.
  3. A maradékot megmossuk és lecsepegtetjük.
  4. A szárakat eltávolítjuk, és félbe vagy negyedbe vágjuk őket attól függően, hogy mekkorák az eperszemek.
  5. Elkészítés:
  6. A sherryt (alkoholt) egy mély tányérba öntjük, és gyorsan beleforgatjuk a babapiskótákat. (Nem szabad átáznia!)
  7. Egy tortaformát kibélelünk a babapiskótával. (El is lehet törni, minél tömörebb legyen az alja.)
  8. A túrót villával áttörjük, és rászitáljuk a porcukrot, belereszeljük az egy citrom héját, és hozzáöntjük a kicsavart citrom levét is.
  9. Most jön a "nem szeretem és nem tudom lépés", figyeljünk nagyon:
  10. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe kb 5 percre. Addig a a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. (Ha nem verődik fel a tejszín, akkor be kell rakni egy rövid időre a mélyhűtőbe, nemrég 5 perc sem kellett neki.)
  11. Ezután a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és egy edényben lassú tűzön felolvasztjuk. Két evőkanál túrókrémmel elkeverjük, és az egészet a maradék túróhoz adjuk. (Itt legyünk nagyon ügyesek, nekem csomós maradt. Valószínűleg gyorsan és mindig kevergetni kell, hogy sima legyen.)
  12. Végül kanalanként belekeverjük a felvert tejszínhabot is.
  13. A krém felét rákenjük a már a tortaformában berakott piskóták tetejére, ebbe belenyomkodjuk az elfelezett eperdarabokat, és bevonjuk a maradék túrókrémmel.
  14. Letakarjuk alufóliával, és hűtőbe rakjuk kb. 6 órára.
  15. Tálalás:
  16. Előtte legalább 1 órával megmossuk a félretett eperszemeket. Vékony kis szeletekre vágjuk, és elrendezzük szépen a torta tetején. A tortazseléhez hozzáadunk 1 ek. porcukrot. (Ez nem nehéz.) Kanalazva ráadagoljuk a torta tetejére.
  17. Legalább 30 percre ismét hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed a torta teteje.
  18. Tálalás előtt le kell venni a tortaforma gyűrűjét, lehet hogy körbe kell vágni késsel a szélét, hogy ne törjön meg. (16 szelet lesz belőle.)
  19. Lehet hozzá tejszínhabot is tálalni. Jó szórakozást és jó étvágyat hozzá!
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25952
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Z Melinda 1 recept

Szerettem volna a fiam születésnapjára saját készítésű tortát. Szereti az epret és így jött az ötlet. Szerintem a látvány magáért beszél. Lefotóztam gyorsan, és most leírom nektek. Várom a fejleményeket! Jó próbálkozást, ja és látod nem kell sütni. Vigyázz, nem túl édes sütemény. És a babapiskótával is jól bánj a bélelésnél. Sok sikert hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek