r
Nosalty Logó

Epres tiramisu Iza konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres tiramisu Iza konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4094 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 512 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    204.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2708.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.3 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    881.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 4094 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük, belekeverjük a mascarpone-t és a tejfölt.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és utána óvatosan a mascarpone-s krémhez keverjük.
  3. Lefőzzük a kávét, és beleöntjük a rumaromát.
  4. Téglalap alakú tálban a legjobb csinálni (nekem még mindig nincs:), kerek alakú nagy lapos jénaiba szoktam, most 28 cm-es tortaformába csináltam).
  5. A babapiskótákat egyenként belemárjuk a rumos kávéba, de csak egy pillanatra, és a tál aljába teszünk egy sort belőle.
  6. Erre rákanalazzuk a mascarpone-s krémet, rá lazán az eperdarabokat (én 2-3 fele vágtam az epreket, attól függően, mekkorák voltak), ezt megszórjuk kakaóporral, és rászórunk a reszelt csokiból. (Nekem 3 réteg jött így ki.)
  7. Tehát így váltakoznak a sorok: babapiskóta-krém-eper-kakaópor-csoki.
  8. Betesszük a hűtőbe, és kb. 4-5 óra múlva tökéletesen összeérnek az ízek.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18111
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régóta csinálok tiramisut, van mikor a tejföl helyett még egy doboz mascarpon-et rakok bele. Szezonban ezt az eprest csinálom, családom imádja nagyon, pont, mint a másikat :). Most a férjem születésnapjára készítettem, babapiskótákkal díszítettem az oldalát :). Fenséges lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!