r
Nosalty Logó

Epres sajttorta wannabe chef konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres sajttorta wannabe chef konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 18-20 cm átmérőjű tortaalaphoz

A sajtréteghez

A díszítéshez

Összesen 380 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 18-20 cm átmérőjű tortaalaphoz

A sajtréteghez

A díszítéshez

Összesen 2279 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 18-20 cm átmérőjű tortaalaphoz

A sajtréteghez

A díszítéshez

Összesen 215 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 380 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 2279 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

A 18-20 cm átmérőjű tortaalaphoz

A sajtréteghez

A díszítéshez

Elkészítés

A 18-20 cm átmérőjű tortaalaphoz

  1. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A kekszet nylon zacskóba tesszük, és egy nyújtófa/boros üveg segítségével porrá törjük.
  2. Az összetört kekszet egy tálban összekeverjük az olvasztott vajjal, majd a masszát a tortaformába öntjük, és egy kanállal jól lenyomkodjuk, tömörítjük. Mehet a hűtőbe, amíg a sajtréteget készítjük.
  3. A habteszínt felverjük tejszínhabnak. A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a zselatint.
  4. A krémsajtot összekeverjük a citrom levével, héjával, a cukorral és a mézzel, majd hozzákeverjük az eperdzsemet, a natúr joghurtot, végül a tejben feloldott zselatint. Az így kapott masszát laza mozdulatokkal a tejszínhabhoz keverjük.
  5. Díszítés: a tortaforma oldalára félbe vágott epret “tapasztunk”, a formába öntjük a masszát, majd a torta tetére is félbe vágott eperszemeket teszünk. Mehet a hűtőbe.
  6. Elkészítjük az eperzselét, majd amikor a folyadék kihűlt, a torta tetejére kanalazunk annyit, hogy az eperszemeket ellepje. Dermedésig hűtjük.
  • Tepsi mérete: 18
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 23505
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 16.

Ajánló

Bárkinek, bármikor ajánlom. Lehet, hogy kicsinek tűnik a 18 cm-es torta, de mivel sajttortáról van szó (tejszínnel ráadásul!), ezért meglehetősen “gazdag” desszert, így érdemes kicsit visszafogottan fogyasztani belőle. (Nálunk gyakran készül, szeretjük!)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, elronthatatlan, finom és dekoratív! Örök kedvenc. És még sütni sem kell!

Hozzávalók

A 18-20 cm átmérőjű tortaalaphoz

A sajtréteghez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek