r
Nosalty Logó

Epres-pisztáciakrémes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Epres-pisztáciakrémes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A pisztáciakrémhez

A cukrászkrémhez

Az eperhez

Összesen 588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A pisztáciakrémhez

A cukrászkrémhez

Az eperhez

Összesen 4706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A pisztáciakrémhez

A cukrászkrémhez

Az eperhez

Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    285.5 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2670.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.5 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2106 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2046 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2338 micro
Összesen 4706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pisztáciakrémhez

A cukrászkrémhez

Az eperhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és alaposan elmorzsoljuk benne.
  2. A tejszínhez hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük benne, majd az egészet hozzáadjuk a tésztához, és cipóvá gyúrjuk. Fóliába csomagolva 45 percre a hűtőbe tesszük.
  3. A pitetésztát kinyújtjuk, és kivajazott/kilisztezett formába tesszük. A tetejét villával megszurkáljuk, majd 175 fokos sütőben 10-12 perc alatt elősütjük. Kivesszük, és félretesszük kicsit hűlni.

A pisztáciakrémhez

  1. A pisztáciát megőröljük, összekeverjük a cukorral és egy csipet sóval, hozzáadjuk a puha vajat és a tojást, majd alaposan elkavarjuk, és betesszük a hűtőbe, amíg kissé megdermed.
  2. A pisztáciás krémet az elősütött pitetésztában elkenjük, a tetejét megszórjuk a feldarabolt rebarbarával, majd sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

A cukrászkrémhez

  1. A tejet egy lábosba öntjük, a kardamomokat a kés lapjával megroppantjuk, hozzáadjuk a tejhez, majd közepes lángon majdnem forrásig melegítjük.
  2. A tojássárgáját elkeverjük a keményítővel és a cukorral, majd folyamatos keverés mellett a tojáshoz adagoljuk a tejet, és alaposan kikeverjük.
  3. Az egészet visszaöntjük az edénybe, és közepes lángon melegíteni kezdjük. Folyamatosan kevergetjük, és amint érezzük, hogy kezd besűrűsödni, lehúzzuk a tűzről. A krémmel megkenjük a pite tetejét, majd hagyjuk picit hűlni.

Az eperhez

  1. Az epret felvágjuk, összekeverjük a reszelt gyömbérrel és a lime héjával, hagyjuk állni 10 percig, majd a kihűlt pitére halmozzuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7018
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Na ez aztán tényleg olyan pite, mintha egy menő cukrászatból hozattuk volna. Mondjuk a munka is elég sok vele, de ha tudunk rá áldozni, akkor feltétlenül csináljuk meg, mert eszméletlen finom, ahogy a sok réteg és íz a végén egy kerek egészet alkot!

Hozzávalók

A tésztához

A pisztáciakrémhez

A cukrászkrémhez

Az eperhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek