r
Nosalty Logó

Epres párnácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zúza
Epres párnácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 506 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2025 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 214 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 506 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1133 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 2025 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat, melyet alaposan szétmorzsolunk benne.
  2. Apránkét hozzáöntjük a tejet, majd jól összegyúrjuk, és cipóvá formáljuk. Fóliába csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: a megmosott epret darabokra vágjuk, majd a barna cukorral és a fahéjjal lassú tűzön dzsemmé rotyogtatjuk. Félretesszük, és hűlni hagyjuk.
  4. A tésztát lisztezett munkalapon 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és 9 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
  5. Az eperből halmokat teszünk a közepükbe. Szélüket ujjunkkal enyhén bevizezzük, majd a tésztát félbehajtva szélüket kicsit összenyomjuk, végül egy villával lenyomkodjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, tetejüket tojással megkenjük.
  7. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. (Két adagban sütöttem meg.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 26842
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 01.

Ajánló

Töltelékként használhatunk bármilyen sűrűbb házi lekvárt vagy dzsemet is.

Receptkategóriák

Az epret általában friss gyümölcsként fogyasztva szeretjük, pláne amikor szezonja van. Alkalom adtán azért nem bánjuk, ha az eper valamilyen süti belsejéből kukucskál ránk. Az 1 órás pihentetést leszámítva hamar el lehet készíteni, a végeredmény pedig kicsit olyan, mint a spanyol empanadas, csak édes változatban. Ebből a mennyiségből kb. 16-18 párnácskánk lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek