r
Nosalty Logó

Epres-mandulás-vaníliás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szilvi1969
Epres-mandulás-vaníliás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Vaníliakrém

Összesen 557 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Vaníliakrém

Összesen 4451 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Vaníliakrém

Összesen 218 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 557 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5581.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1702 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1967 mg
  • Nátrium
    1666 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.3 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    944 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1129 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 4451 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük elő. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd szépen lassan hozzáadagoljuk a cukrot is, és tovább verjük.
  2. A tojássárgákat egy külön edényben a vízzel és az aromával elkeverjük. Ezután a kemény habba keverjük.
  3. A sütőport, a lisztet, mandulalisztet egy edényben összevegyítjük, és szép lassan beleszitáljuk a fehérjés keverékbe. Ügyelünk arra, hogy levegős maradjon a tészta.
  4. A tésztát 3 részre osztjuk, és egy 18 cm-es formában aranybarnára sütjük a lapokat 180 fokon.
  5. Kihűtjük a lapokat.

Vaníliakrém

  1. A pudingport és a lisztet összekeverjük egy kis tálkában a tojássárgákkal és 2 dl tejjel.
  2. A maradék 3 dl tejet egy lábasba feltesszük a gázra forrni. Mikor már forr a tej, hozzáöntjük a tojásos-pudingos masszát, és besűrítjük.
  3. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot is. Majd kihűtjük teljesen a pudingot.
  4. A vajat a porcukorral egy külön edényben kikeverjük, majd a már kihűlt pudingot kanalanként hozzáadagoljuk. Így nem lesz csomós.
  5. Egy másik edényben a tejszínt keményre verjük (akár használhatunk hozzá habfixálót is), és az előző pontban leírt masszához (pudinghoz) forgatjuk.
  6. 3 felé vesszük a krémet. 2 rétegben betöltjük a tortát. Minden szintre belülre felkockázott epret teszünk. A harmadik rész krém pedig a külső bevonásra fog kelleni. Ezt, mint a képen látható módon, megfelezhetjük, és piros ételfestékkel színezhetjük. A díszítést pedig már csak a fantáziánkra bízzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2745
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szilvi1969 1 recept

Egy igazi tavaszias torta, ami ráadásul könnyen elkészíthető is :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek