r
Nosalty Logó

Epres kevert rózsaszínben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres kevert rózsaszínben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7522.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1166 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    2904 mg
  • Nátrium
    2810 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.9 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1603 micro
Összesen 2806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban habosra keverjük a tojásokat, majd fokozatosan beledolgozzuk a cukrot.
  2. Megolvasztjuk a vajat, és a vaníliakivonattal együtt a tojásos-cukros masszához keverjük őket.
  3. Egy másik tálban a lisztet, a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és jól eldolgozzuk.
  4. Megmossuk az epret, és megszabadítjuk zöldjétől. Minden szemet 4 felé vágunk, majd beleforgatjuk a masszába. Az eper ugyan meg fogja színezni a süteményt, de ha jobb eredményt szeretnénk elérni, 3-4 csepp málnapiros ételszínezéket csepegtessünk még hozzá. Így ha a sütemény megsül, kívül barna, belül pedig rózsaszínű lesz.
  5. Kivajazott tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig, körülbelül 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1639
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 07.

Ajánló

Az epret bármilyen más gyümölccsel lehet helyettesíteni, mint pl. málnával, meggyel, cseresznyével.

Receptkategóriák

Az egyik legjobb bögrés recept, amit valaha is készítettem. A bögre mérete mindegy, a lényeg az, hogy minden hozzávalóhoz ugyanazt a méretet használjuk. Én hagyományos, kakaós (2 dl-es) bögrét használok. A receptnek többféle változata is van, lehet variálni benne a gyümölcsöket, vagy kakaósan csinálni, ez egy epres-vaníliás változata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek