r
Nosalty Logó

Epres-kakaós réteges desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-kakaós réteges desszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Kakaós puding

Tejszínhab

Eper

Összesen 1088 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Kakaós puding

Tejszínhab

Eper

Összesen 5437 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Kakaós puding

Tejszínhab

Eper

Összesen 192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1088 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    340.9 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4641.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1853 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    1542 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.2 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2860 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    328 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 5437 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kakaós puding

Tejszínhab

  • 2 csomag habfixáló (attól függ, mennyire szeretnénk kemény habot kapni, követjük a csomagoláson megadott lépéseket)

Eper

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta száraz hozzávalóit a robotgép táljába öntjük, elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a géppel elkeverjük.
  3. Fokozatosan hozzáadjuk a vajat.
  4. Krémes állagúra kikeverjük. (A tésztának lágynak és viszonylag folyékonynak kell lennie.)
  5. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük. 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Ha kész, pihentetjük 5-10 percet a tepsiben, majd óvatosan tálcára borítjuk, kihűtjük, és végül kis kockákra szeleteljük.

Kakaós puding

  1. A pudingot a szokott módon, a csomagolás lépéseit követve elkészítjük.

Tejszínhab

  1. Robotgéppel felverjük a tejszínhabot a hozzáadott habfixálóval.

Eper

  1. Összeállítjuk a süteményt: egy réteg tészta, rá egy adag csokipuding és tejszínhab, erre eper, és addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6567
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 18.

Ajánló

Lehetőség szerint üvegtálban tálaljuk, hogy szépen láthatóak legyenek a rétegei.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy fotó inspirálta, ami mellé sajnos nem volt recept mellékelve, így megalkottam a sajátomat. A tészta anyukám kedvenc sütijének tésztája, egy egyszerű csokis pudinggal, tejszínhabbal és eperrel megbolondítva.

Hozzávalók

Tészta

Kakaós puding

Tejszínhab

Eper

Címlapról ajánljuk

További cikkek