r
Nosalty Logó

Epres habos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ozsvarcsilla
Epres habos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 400 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 3984 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 142 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 400 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.8 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6999.9 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2293 mg
  • Nátrium
    778 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1981.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1942 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    1118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1912 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1851 micro
Összesen 3984 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.8 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, egy evőkanál vizet, és kézzel vagy géppel habbá verjük.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, hozzákeverjük a kakaóport és a sütőport.
  3. A tojások sárgáját és a lisztes keveréket fokozatosan és óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből készült habhoz.
  4. Végül sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben kb. 200 fokon sütjük 5 percig, majd 180 fokon további 10-15 percig (tűpróbáig). Még nem próbáltam ki, de kerek, tortaformában sütve szerintem biztosan még jobban mutat! :)
  5. Ha elkészült a piskóta, hagyjuk kihűlni.

Töltelékhez

  1. A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a porcukrot és vaníliás cukrot, majd összedolgozzuk. Ízlés szerint lehet növelni vagy csökkenteni a cukor mennyiségét.
  2. Az 500 ml cukrászhabot kész habbá dolgozzuk a kézi vagy gépi habverővel.
  3. A túrós masszát hozzákeverjük a habhoz, és jól összedolgozzuk.
  4. A kihűlt piskótára halmozzuk a tölteléket, és szépen elegyengetjük rajta. Jól eldolgozható, könnyű vele szép formát adni a süteménynek. :)

Tetejére

  1. Az epret megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd körbedíszítjük vele a sütemény oldalát és tetejét, tetszőlegesen.
  2. A zselatint a leírás alapján összeforraljuk cukorral és vízzel, majd időnként megkeverve kicsit hűlni hagyjuk, és leöntjük vele a süteményt. Én a sima, kis tasakos zselatint szoktam használni, a 3 tasak 7,5 dl vizet igényelne, én olyan 6 dl-t szoktam hozzáadni. A süteményt ki lehet próbálni ízesített, gyümölcsös zselatinnal is ízlés szerint, illetve más gyümölccsel is variálható a díszítése.
  3. A zselatin, ha jól dolgoztunk vele, hamar megköt, a szélére lefolyt darabokat kanállal leszedegetjük, és a kész süteményt fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 43524
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres habos
ozsvarcsilla 15 recept

Ezt a receptet egy szombat délután, szülinapi meglepetésként álmodtam meg, azonnal bevásároltam hozzá, és a végeredmény olyan jól sikerült, hogy készítettem a saját születésnapomra is a kollégáknak! :) Az újabb sikerre való tekintettel töltöttem fel ide a receptet, jól mutat, és könnyű desszert bármilyen főétkezés után a gyümölcsök kedvelőinek! :)

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek