r
Nosalty Logó

Epertorta Dork konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epertorta Dork konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    331.8 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6450.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1660 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    2647 mg
  • Nátrium
    1739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.4 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2064 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    1287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2041 micro
Összesen 5424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. Szétválasztjuk a tojások fehérjét a sárgájától. A fehérjét elkezdjük mixelni, hozzáadunk egy kis sót is.
  2. Ha már kemény hab lett belőle, akkor hozzáadjuk szép lassan a bögre cukrot és a tojássárgákat is.
  3. Ezek után jön a 3 kanálnyi olaj, a vanília cukor, a liszt és a sütőpor is.
  4. Pár percig még mixeljük, és ha könnyen összeállt masszát kaptunk, leállítjuk a gépet.
  5. Kivajazunk egy formát, és beleöntjük, majd 25-30 percig sütjük, amíg a teteje barnás színű nem lesz. Az első 20 percben nem szabad kinyitni a sütőt, nehogy visszaessen a már jól megnőtt tészta.

Krém

  1. Felverjük külön a tejszínhabot. Külön verjük krémmé a mascarponét, a porcukrot és a kakaóport is.
  2. A tejszínhab 2/3-át szép lassan a mascarponés krémhez adjuk, és krémet készítünk belőle.
  3. A többi tejszínhabot félretesszük a díszítéshez.

Díszítés

  1. A piskótatésztát kétfelé vágjuk. Az alsó réteget megkenjük a mascarponés krém 2/3-val, vágunk bele kis eperdarabokat is.
  2. A csokoládét megolvasztjuk gőz fölött, és ha már kihűlt, akkor a kis eperdarabokat lecsorgatjuk vele.
  3. Rárakjuk a tetejét, és azt is megkenjük a fennmaradó mascarponés krémmel, illetve az oldalát a tejszínhabos krémmel kenjük meg. A tetejére tetszés szerint epret rakunk, végül csöpögtetünk rá olvasztott csokoládét is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 738
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden hétvégére kell a bűnös élvezet, főleg eper szezonban :D

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Új séf váltja Széll Tamást a Lidl Konyhában

Lezárult egy meghatározó korszak a Lidl Konyhában, mivel 10 év után a Michelin Young Chef díjas Mizsei Jani, a MÁK séfje váltja Széll Tamás, Michelin-csillagos séfet. Ezenfelül pedig komoly változások mentek végbe a vállalat nagyköveti csapatában is.

Nosalty

További cikkek