r
Nosalty Logó

Epertorta ahogy b-ors készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epertorta ahogy b-ors készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 1100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    282.6 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3746.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.5 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1834 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 4394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Megcsináljuk a piskótát. Ehhez szétválasztjuk a tojásokat, a sárgákat elkeverjük a cukorral az olajjal és a sütőporos liszttel. A fehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk.
  2. Kivajazunk egy tortaformát, beleöntjük a tésztát, és megsütjük a piskótát. (Tűpróba!)
  3. Elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel felfőzzük folyamatosan kevergetni kell, mert nagyon csomós lesz), ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot.
  4. A krémet a kihűlt piskótára kenjünk, tetejét befedjük eperdarabokkal, majd leöntjük tortazselével, amit a csomagolás hátulján lévő utasítások szerint megcsináltunk.
  5. Pár órára betesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8728
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Receptkategóriák

Gyümölcstortának indult, és végül teljesen más lett belőle, ugyanis a gyümölcstortám piskótája nem jött ki a formából... Sikerült kitépkednem persze darabokban... A pudingom meg tiszta csomós lett...  Na nem baj, akkor gyorsan csináljunk valami hasonlót... Előkerült a jól megszokott sima tortaforma, és a hólabdához használt fincsi vaníliás krém.  Ha valakinek esetleg van valami ötlete, hogy hogyan tudnám kiszedni a gyümölcstorta formából a piskótát, megköszönném, ha megosztaná velem!!! :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?