r
Nosalty Logó

Epermisu 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epermisu 3.
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3961 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    212.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2404.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1049 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.7 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1279.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    650 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1119 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1155 micro
Összesen 3961 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot a citrom héjával és levével felforraljuk. Langyosra hűtve, beleöntjük a likőrt.
  2. Az eper felét turmixoljuk, ha vizes, a levét szűrve a zselatinnal felfőzzük.
  3. A sűrített eperlével az epervelő pépet elkeverjük, kihűtjük.
  4. A mascarpone-t, a tejszínt és a sárgákkal kevert porcukrot külön felverjük. Ha tojás helyett csokit használunk, gőz felett olvasztjuk.
  5. Összeöntjük, elkeverjük a krémeket és az eperpépet.
  6. Egy magasabb, ovális vagy négyzetes üvegtálba rétegezzük, 3 réteget rakunk. A rétegek: cukros lébe forgatott babapiskóta, a krém 1/3-a, eperszeletek.
  7. Legalább 5 órára hűtőbe tesszük.
  8. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét kakaóporral.
  • Tepsi mérete: 25x35x8
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8271
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eperszezon kezdetét ezzel a desszerttel ünnepeljük, majd a szezon alatt többször is elkészítem. A szezonbúcsúztató adag után áttérek a szedres vagy málnás változatra. Utóbbiak a fagyból olvasztva is kezelhetőek, nem úgy, mint az eper, ami így csak turmixban jó. Bővebb leírást a blogomon, itt találsz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!