r
Nosalty Logó

Eperlabdák zselében dianatura konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
DiaNatura
Eperlabdák zselében dianatura konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1435 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 120 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.1 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1746.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1121 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 1435 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret megtisztítjuk, az egészen nagyszemeket negyedeljük, a közepeseket felezzük, a kicsiket egészben hagyjuk.
  2. A cukorból félreteszünk 3 ek-nyit, a többit az eperre szórjuk, majd rácsavarjuk a citromlevet. Ha biocitrommal készítjük, a héját is ráreszelhetjük.
  3. Főzni kezdjükaz epret és megvárjuk, amíg kicsit levet ereszt. Amikor elkezd rotyogni, gyorsan belekeverjük a 3 ek cukorral elkevert fixálóport, és 1percig még rotyogtatjuk.
  4. 7-8 db közepes méretű befőttes üvegbe töltjük, majd fejjel lefelé fordítjuk, és kidunsztoljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5616
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Ez a természetes fixáló anyag egy csoda! Nem kocsonyásít olyan szilárdra, mint a dzsemfix, vagy a zselatin, ezek ugyanis ha megszilárdulnak, akkor szinte vágni lehet a dzsemet, vagy a vele készült gyümölcsös aszpikot. Itt kérem szépen egész másról van szó!:) Így egy könyű, finom, teljesen egynemű lágy gyümölcszselét kapunk, benne az egész eperdarabkák és a citromhéj mesés íze... mennyei! Imádom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?