r
Nosalty Logó

Eperkrémtorta gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eperkrémtorta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pácolt eper

Tészta

Chantilly krém

Tojáskrém

Díszítés

Összesen 579 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pácolt eper

Tészta

Chantilly krém

Tojáskrém

Díszítés

Összesen 6946 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pácolt eper

Tészta

Chantilly krém

Tojáskrém

Díszítés

Összesen 221 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 579 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    411.8 g
  • Telített zsírsav
    215 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    3758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4912.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2334 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.2 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1793 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3709 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    537 mg
  • D vitamin:
    702 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    2400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3636 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3478 micro
Összesen 6946 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

Pácolt eper

Tészta

Chantilly krém

Tojáskrém

Díszítés

Elkészítés

Pácolt eper

  1. A megtisztított eperből 12 szép szemet félreteszünk, a többit pedig félbevágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk a likőrrel. Egy órán át pácoljuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, kivajazunk egy 24 cm kapcsos tortaformát. Sütőpapírral kibéleljük, a papírt is megkenjük a vajjal.
  2. Tálba szitáljuk a 17 dkg lisztet. Tűzálló tálban kiverjük a 6 tojást a 15 dkg cukorral, 1 teáskanál vanília kivonattal. A tálat gyöngyöző, forró víz fölé helyezzük - úgy hogy a tál ne érjen a vízbe. Folytatjuk a keverést, amíg a krém felmelegszik. A tűzről levéve robotgéppel habosra, sűrűre keverjük, amíg a mennyiség két-háromszorosára nem nő. A krémbe belekeverjük a lisztet. A tészta felét kivesszük, és átesszük egy másik tálba, és belekeverjük az olvasztott, de langyosra hűtött vajat. Visszatesszük a tálba, és jól összekeverjük a két tésztát. Előkészítési idő 30 perc. A tésztát a kivajazott formába simítjuk, és 30-40 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 5 percig a formába hagyjuk hűlni, majd a kapcsos peremét eltávolítjuk, és egy rácsra borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk. Visszafordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Míg sül a tészta, a krémet készítsük el. Az 5 dl tejszínt, az 5 dkg cukort és az 1 teáskanál vaníliakivonatot robotgép legmagasabb fokozatán kemény habbá verjük. Ez csupán 5 perc.
  4. A tojások sárgáját a cukorral és a borral együtt tűzálló tálba tesszük, és gőz fölé helyezzük (ne érjen bele a tál alja a vízbe). Állandó keverés mellet besűrítjük. A zselatint a citromlében feloldjuk, majd a tojáskrémbe vegyítjük. Jeges vízzel teli tálba tesszük, de ügyeljünk rá, hogy ne kerüljön a víz a krémbe. Állandóan kevergetve kihűtjük. Belekeverjük a Chantilly krém egyharmadát. A pácolt epret a krémbe keverjük, a levét félretesszük.
  5. A tortát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot kivajazott tortaformába visszatesszük, meglocsoljuk a likőrös páclével. Megkenjük a krémmel (a pácolt eperből egy pár szemet félre lehet tenni, és az alsó tortalapra kirakni, és rá a krém, felvágáskor jól mutat) ,és rárakjuk a torta tetejét. A torta tetejét is meglocsoljuk a likőrös páclével. Letakarva 6 órán át hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Az idő elteltével a kapcsos peremet eltávolítjuk, a torta tetejét és oldalát bekenjük a maradék Chantilly krémmel. A félretett, egész eperszemekkel a torta tetejét feldíszítjük, és szálas, vágott mandulával az oldalát feldíszítjük, és egy pár vágott mandulával a tetejét megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1457
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 09.

Ajánló

Amint már említettem, érdemes előző nap elkészíteni a tortát, vagy úgy elkezdeni, hogy 6 óra elteljen, de lehet több idő is, mert a zselatin és az "összeérés" miatt kell hűtőbe tenni, és másnap a torta fogyasztásakor feldíszíteni. Ügyelve arra, hogy a torta fogyasztásakor szobahőmérsékletű legyen, mert hidegen nem hiszem, hogy szívesen fogyasztja valaki. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekeimet mindig megkérdezem, hogy milyen tortát süssek a szülinapjára, kicsi lányom a tizenötödik születésnapjára ez a mutatós epertortát nézte ki. Kicsit munkaigényes, de nagyon finom lett. Érdemes a fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, mert 6 órán át hűtőbe kell tenni.  Nem édes, a krém pont jól illik az eperhez, és finom a tésztája is. A Génoise piskóta sok finom torta és más klasszikus francia desszert alapja, és a Chantilly krém is Franciaországból származik. A krém adagja 8 dl. Enyhén édes, torták és sütemény készítésére használják.  

Hozzávalók

Pácolt eper

Tészta

Chantilly krém

Tojáskrém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek