r
Nosalty Logó

Eper-joghurt terrine

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Eper-joghurt terrine
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A terrinhez

Az eperpüréhez

Összesen 360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A terrinhez

Az eperpüréhez

Összesen 1445 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A terrinhez

Az eperpüréhez

Összesen 109 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1445 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

A terrinhez

Az eperpüréhez

Elkészítés

A terrinhez

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Egy hosszúkás sütőformát (kb. 1 ¼ -l, 21 cm hosszú) háztartási fóliával kibélelünk.
  2. A proseccot elkeverjük a sziruppal.
  3. 350 g epret megtisztítunk, megmossuk, és szeletekre vágjuk.
  4. 3 lap zselatint kifacsarunk, felolvasztjuk, és a proseccot hozzáadjuk.
  5. A szeletekre vágott epernek a felét elrendezzük a forma alján, ráöntjük a prosecco felét, és berakjuk 40 percre a hűtőbe. (A megmaradt proseccot nem hűtjük.)
  6. A mascarponét elkeverjük a joghurttal, 50 g cukorral, a citromhéjjal és citromlével.
  7. A megmaradt 3 lap zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, 2 ek krémmel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi krémhez.
  8. Kivesszük a formát a hűtőből, rásimítjuk a mascarponés krémnek a felét. A formát visszatesszük a hűtőbe további 30 percre. (A megmaradt krémet nem hűtjük.)
  9. Ismét kivesszük a formát a hűtőből, elosztjuk a krémre a szeletelt epreket, majd ráöntjük a maradék proseccot. 40 percre hűtőbe tesszük.
  10. Ismét kivesszük a hűtőből. A maradék krémet a zselére simítjuk, és legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
  11. A megmaradt 150 g epret megmossuk, tisztítjuk, és 1-2 ek cukorral pürésítjük.
  12. A terrine-t kiborítjuk, a fóliát óvatosan lehúzzuk. Szeletekre vágjuk. Tálaljuk az eperpürével.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11109
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még egy epres desszert.

Hozzávalók

A terrinhez

Az eperpüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?