r
Nosalty Logó

Egyszerű trüffel-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krisztike
Egyszerű trüffel-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A csokoládés tejszínkrémhez

A csokoládés tésztához

A díszítéshez

Összesen 623 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A csokoládés tejszínkrémhez

A csokoládés tésztához

A díszítéshez

Összesen 4993 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A csokoládés tejszínkrémhez

A csokoládés tésztához

A díszítéshez

Összesen 353 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 623 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    372.1 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3314.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    356 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2783 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1188 micro
Összesen 4993 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 353 Kcal

Hozzávalók

A csokoládés tejszínkrémhez

A csokoládés tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A csokoládés tejszínkrémhez

  1. A krémet már előző nap elkészíthetjük (a lényeg, hogy minimum 10 órát hűljön a hűtőben), hogy legyen ideje összeérni, és szép krémes állagú legyen. A tejszínt főzzük fel, majd olvasszuk fel benne a csokoládét, keverjük simára, majd botmixerrel dolgozzuk sima krémmé.
  2. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe.

A csokoládés tésztához

  1. A tésztához a csokoládét vízfürdőben olvasszuk fel, majd keverjük el a puha margarinnal, sóval és a vanília kikapart belsejével. Az egészet elektromos habverővel habosra keverjük, majd egymás után hozzákeverjük a tojássárgákat.
  2. A tojások fehérjéjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, és a margarinos masszához adjuk, majd beleszitáljuk a lisztet is.
  3. A csokoládés masszából öt tortalapot sütünk. A sütéshez a tepsiket sütőpapírral béleljük ki, és egy 24 cm átmérőjű tortaformát körberajzolunk, ebbe a körbe kenjük egyenletesen szét a tésztát, majd 190 fokra előmelegített sütőben 4-5 perc alatt készre sütjük. A kész tortalapot azonnal lehúzzuk a sütőpapírról, és hűlni hagyjuk.

A díszítéshez

  1. Az összeállításnál a tortalapok széleit egyenletesre vágjuk, a tejszínkrémet elektromos habverővel felhabosítjuk. A tortát rétegesen összeállítjuk, oldalán egyenletesen elkenjük a krémet, és vastagon megszórjuk a tetejét csokoládéforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 440
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 76910
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű trüffel-torta
Krisztike 39 recept

Eddigi életem során elég sok tortát készítettem már, de ez magasan elvitte a pálmát a hétvégén. A kislányom születésnapjára sütöttem, és akkora sikere volt, hogy 10 perc alatt befalta a család. Annyira könnyű a tészta és a krém is, hogy nem érzi az ember megterhelőnek, hogy akár 2 szeletet is benyomjon belőle az ünnepi ebéd után.

Hozzávalók

A csokoládés tejszínkrémhez

A csokoládés tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek