r
Nosalty Logó

Egyszerű spárga Mártitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Egyszerű spárga Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 849 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 849 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1813.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    890 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    4005 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5206 micro
Összesen 849 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1813.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    890 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    4005 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5206 micro
Összesen 849 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát meghámozzuk, és 3 db-ra felvágjuk. Ételízesítős vízben roppanósra főzzük. (Forrástól 3-4 perc.) Egy kisebb jénaiba kockázzuk a vajat, és a leszűrt spárgát ebben megforgatjuk.
  2. A tojássárgáját habosra kikeverjük a tejszínnel, a parmezánt lereszeljük, a petrezselymet durvára aprítjuk. Ezekkel megszórjuk a spárgát, sózzuk, majd leöntjük a kikevert tejszínnel.
  3. Forró sütőben sütjük, míg a teteje szépen megpirul. Ízlés szerint tálalhatjuk vajban pirított zsemlemorzsával.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5559
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű spárga Mártitól
Marti48 317 recept

Vacsorára készítettem, friss parasztkenyérrel laktató és nagyon finom volt. Meleg előételnek és köretnek ajánlom. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!