r
Nosalty Logó

Egyszemélyes csirkés pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Egyszemélyes csirkés pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 3404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    888 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    233.7 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2779 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    1077 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1771 micro
  • α-karotin
    1259 micro
  • β-karotin
    5331 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4491 micro
Összesen 3404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval. A vajat vágjuk össze kis kockára, és villával morzsoljuk el a lisztben. Fokozatosan adjuk hozzá a hideg vizet, annyit, hogy a tészta összeálljon. A megadott mennyiség a maximum. Ha nagyon meleg van, adjunk 1-2 jégkockát a vízhez, hogy tényleg hideg legyen. Csomagoljuk be fóliába, és hűtőbe rakva pihentessük minimum 1 órát.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Közepes lángon olvasszuk fel a vajat, rakjuk bele a kockára vágott hagymát, zellert, répát, édesköményt meg a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk, néha megkeverve pár percig főzzük.
  3. Szórjuk rá a lisztet, 1-2 percig pirítsuk, öntsük fel a húslevessel, majd a tejjel. Amikor forr, adjuk hozzá a zöldborsót meg a falatnyi darabokra vágott csirkét. Kis lángon főzzük 5 percig, tűzről levéve rakjuk félre hűlni.
  4. Gyújtsuk be a sütőt, a sütőpapír csíkokat rakjuk egy 12-es muffin tepsibe. A tésztát nyújtsuk ki, és egy 9-10 cm átmérőjű szaggatóval szúrjuk ki, rakjuk a mélyedésekbe.
  5. Töltsük meg a zöldséges hússal. A maradék tésztát gyúrjuk gyorsan össze, ismét nyújtsuk ki, és vágjunk 1 cm széles csíkokat belőle, helyezzük a töltelékre ízlés szerint, és kenjük meg a tojással.
  6. Rakjuk be a forró sütőbe (200 fok), süssük 15 percig, majd közepes lángon addig sütjük, amíg a teteje megpirul, és a töltelék rotyog benne.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4652
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Ajánló

Annyit alakítottam a recepten, hogy fehérbor helyett húslevessel öntöttem fel. Akinek van otthon, nyugodtan használja azt, mert sokkal finomabb úgy.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lányommal ketten nagyon szeretjük ezt a pitét, de eddig még csak a nagy pitéstálban sütöttem. Ezt a tv-ben láttam, hogy készítette Stefano Faita. Persze, hogy nekem megtetszett, amiért muffin tepsiben kell sütni. Szerintem a mesében, ha ismerték volna ezt a pitét, biztos nem hamuban sült pogácsát csomagoltak volna az útra! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?