r
Nosalty Logó

Tojáslikőr házilag (eggnog)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Tojáslikőr házilag (eggnog)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2427.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    1026 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1130 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 2307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgáját felverjük, és félretesszük.
  2. A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a vanília kikapargatott magjait és a rudat is, belereszeljük a szerecsendiót, és hozzáadjuk a cukort és egy csipet sót, majd alacsony lángon melegíteni kezdjük.
  3. Arra figyeljünk, hogy ne forraljuk fel, az a cél, hogy langyos legyen és felolvadjon benne a cukor.
  4. A fűszeres tejet folyamatos kevergetés mellett, lassan a felvert tojássárgájához adjuk, és alaposan kikeverjük, majd az egészet visszaöntjük az edénybe.
  5. Alacsony lángon újra főzni kezdjük, és habverővel sűrűn kavargassuk közben. 15-20 perc után elkezd majd sűrűsödni, és akkor tökéletes az állaga, ha belemártunk egy kanalat, a hátán végighúzzuk az ujjunkat, és a csík megmarad, azaz nem folyik össze. (Forralni nem szabad!)
  6. Ha megfelelő sűrűségűnek ítéljük, akkor lehúzzuk, hozzákeverjük a tejszínt és az alkoholt, majd üvegbe töltjük.
  7. Az alkohol mennyiségétől függően 1-2 hétig eláll.
  • Receptkönyvben: 569
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 64319
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bolti tojáslikőröktől kiráz a hideg, mert a legtöbbnek elképesztően mű íze van, na de ez! Szinte nem lehet abbahagyni, úgyhogy érdemes óvatosan bánni az alkohollal, mert szépen megbújik benne. Egyébként szinte bármilyen alkohollal működik, sőt még a nélkül is, bár úgy kevesebb ideig áll el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!