r
Nosalty Logó

Egész évben friss házi csalamádé

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Walaky
Egész évben friss házi csalamádé
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

zöldség

ecetes léhez

Összesen 76 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

zöldség

ecetes léhez

Összesen 606 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

zöldség

ecetes léhez

Összesen 20 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 76 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3645.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    2479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2762.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    400 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    451 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    1033 micro
  • β-crypt
    219 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1156 micro
Összesen 606 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 20 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

zöldség

ecetes léhez

Elkészítés

zöldség

  1. Az összes zöldségfélét vékony csíkokra felszeleteljük (én uborka szeletelőn - amelynek állítható a vastagsága - szeleteltem le mindent, így szép egyenletes is lett), jól besózzuk, és hagyjuk állni 60 percig.
  2. Közben elkészítjük hozzá a lét. 1 liter vízhez adunk 1 teáskanál sót, 3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot, pici borsot, pici őrölt köményt, addig keverjük, míg a cukor feloldódik.
  3. Miután letelt a 60 perc, jól kinyomkodjuk a besózott zöldségféléket, s egy jénai (fedeles) tálba helyezzük, ráöntjük a lét, és már fogyasztható is.
  4. Azonnali fogyasztáskor is finom, de hűtőszekrénybe téve, még finomabb néhány nap múlva, mikor a zöldségfélékfélék magukba szívták a levet, jól összeértek az ízek - természetesen frissen is isteni volt! Hűtőben sokáig eláll!
  5. VÁLJÉK MINDENKI EGÉSZSÉGÉRE, AKI ELKÉSZÍTI, S ELFOGYASZTJA! :)
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 291
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 73623
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 19.

Ajánló

Nagyon sokáig eláll a hűtőben, így ajánlatos dupla adagot készítenie annak, aki szereti! Akár - mint régen, gyerekkorunkban :) - házi zsíros kenyérre rakosgatva is istenien finom, a régi kort idézi! :)

Receptkategóriák

IGAZI VITAMINBOMBA!!!! Minden évszakban kaphatóak a hozzávalók, így bármikor elkészíthető... egyszerű, egészséges, vitamindús, s nem utolsó sorban, nagyon finom... minden olyan ételhez tálalhatjuk, amely savanyúságot kíván... így változatosabbá tehetjük a "savanyúság kérdést"... s a csalamádé elrakásával - télire - sem kell bíbelődnünk... ajánlom mindenkinek! Rettenetesen finom, s mindig frisset ehetünk! :) Én hosszú évek óta - évtizedekben mérhető - készítem, bármelyik évszakban, a család és a vendégek örömére!:)

Hozzávalók

zöldség

ecetes léhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?