r
Nosalty Logó

Édesburgonya lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Édesburgonya lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2875 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3922 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 480 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    126.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7004.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    2839 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    2113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2726 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    23532 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2304 micro
Összesen 2875 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1099 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük fel az olajat egy nagy nagy fazékban. Öntsük rá az édesburgonyát, és forgassuk meg rajta. Sózzuk, borsozzuk, öntsük rá a vizet, és főzzük puhára (én kuktában főztem 25 percet). Vegyük le a tűzről, és pürésítsük a turmixgépben vagy merülő mixerrel.
  2. A 1/4 csésze vajat egy nagy serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel. Öntsuk rá a lisztet, és pirítsuk (maradjon világos). Fokozatosan adjunk hozzá a tejet. Vegyük lejjebb a lángot alatta, és pároljuk/főzzük, amíg besűrűsödik. Adjunk hozzá 1/4 csésze parmezán sajtot, és keverjük össze alaposan. Adjuk hozzá a bazsalikomot, sót, borsot (ízlés szerint), és vegyük le a tűzről.
  3. Melegítsük elő a sütőt. Vajazzunk ki egy tepsit. Egy vékony réteg szószt tegyünk az aljára a tepsinek. Rakjunk rá 4 db lasagne tésztát, a tetejére megint mártást. Az burgonyapüré 1/3-át rakjuk a tésztára.
  4. Megszórjuk mozzarella sajttal. Ismételjük meg a rétegeket, befejezésként lasagne tészta rakunk a tetejére. Öntsünk le a fennmaradó szósszal a tésztát.
  5. Fedjük le alufóliával, és süssük 40 percig. Vegyük le a fóliát, és szórjuk meg a maradék mozzarella sajttal. Süssük további 15-20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8663
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 29.

Ajánló

Azoknak tudom ajánlani ezt a receptet, akik szeretik a sós és az édes ízek keveredését.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami különlegeset szerettem volna készíteni ebédre. Volt otthon minden, ami ehhez a recepthez kellett, így próba szerencse alapon elkészítettem. Szerencsémre mindenkinek ízlett. Sós-édes íze van, de nagyon finom.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek