r
Nosalty Logó

Édesburgonya fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Édesburgonya fasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

fasírt

fokhagymás mártogatós

Összesen 474 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

fasírt

fokhagymás mártogatós

Összesen 1899 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

fasírt

fokhagymás mártogatós

Összesen 130 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    11213 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 474 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2671.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    809.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3867 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    340 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    44851 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3402 micro
Összesen 1899 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    3078 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

fasírt

fokhagymás mártogatós

Elkészítés

fasírt

  1. Az édesburgonyát főzzük puhára. Hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk fel, és kaparjuk ki a belsejét.
  2. Adjuk hozzá a kukoricát, a szeletelt újhagymát, az aprított koriandert és a fűszereket. Keverjük el.
  3. Ezután adjuk hozzá a tojást, a kukoricadarát és a zsemlemorzsát. Ezekkel is jól elkeverjük, és hűtőbe tesszük 30 percre. Amíg hűl, elkészítjük a mártogatóst.
  4. 30 perc elteltével készítsünk kb. 2 evőkanálnyi keverékből lapos kis fasírtokat. Ha túl vastag, nem sül át a közepe.
  5. Melegítsünk fel egy kevés olajat közepes lángon, majd tegyünk bele pár fasírtot, ne tömjük túl! Mikor aranybarna lesz, fordítsuk meg. Majd szedjük papírtörlőre, és kínáljuk a mártogatóssal.

fokhagymás mártogatós

  1. Tegyük egy tálba a joghurtot, reszeljük bele a fokhagymát (ízléstől függ, mennyit teszünk hozzá), és ha gondoljuk, adhatunk még hozzá aprított koriandert is. Ízlés szerint sózzuk, keverjük össze, majd tálalásig tegyük ezt is hűtőbe.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9386
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első próbálkozás édesburgonyával. Jó ötlet volt. 

Hozzávalók

fasírt

fokhagymás mártogatós

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek