r
Nosalty Logó

Édes-savanyú sertés

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Édes-savanyú sertés
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A hús sütéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A tésztához

Összesen 1178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A hús sütéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A tésztához

Összesen 4709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A hús sütéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A tésztához

Összesen 164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2655 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    2037 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    922 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160 g

Zsír

  • Összesen
    336.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10619.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    8147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1485.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    121 mg
  • C vitamin:
    419 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    3686 micro
  • β-crypt
    942 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    1069 micro
Összesen 4709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    190 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A hús sütéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A tésztához

Elkészítés

A hús sütéséhez

  1. A húst 2 cm vastag csíkokra vágjuk.
  2. A tojásfehérjét, keményítőt, a szójaszószt és a vörösbort habverővel simára keverjük, megsózzuk, borsozzuk. Ebbe beleforgatjuk a húst és 2 órát a hűtőben érleljük.
  3. A mártáshoz a kétféle paprikát felkockázzuk, a bambuszrügyet és az ananászt szintén kockára vágjuk.
  4. Az olajat a serpenyőbe őntjük, felmelegítjük és ebben nagy lángon a paprikát 2-3 percig pirítjuk. A bambuszt és az ananászt hozzáadjuk, a szóját, a kechupot, a fél liter levest, az ecetet és a cukrot beletesszük és 4-5 percig forraljuk. Ha szükséges sózzuk.
  5. A tésztához a tojássárgáját a liszttel és a keményítővel, valamint a sörrel simára keverjük. A keménnyé vert tojásfehérjét óvatosan beledolgozzuk.
  6. A húst belmártjuk a tésztába és bő forró olajban kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Többször átforgatjuk.
  7. Papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.
  8. A forró mártással tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 422
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 81865
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régebbi Prima Konyha Magazinban találtam rá erre a receptre. Kicsit macerásnak tűnik, de ha belevág az ember  rájön, hogy nem is olyan veszélyes és az eredmény miatt mindenképpen megéri!!! Készíthetjük pulykamellből vagy borjúcombból is.

Hozzávalók

A hús sütéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek