r
Nosalty Logó

Édes csusza tepsiben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzsi
Édes csusza tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3401 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1128.9 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 568 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.5 g

Zsír

  • Összesen
    96.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6773.3 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1451 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1644 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.2 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    724 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 3401 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pudingokat megfőzzük a tejben a leírás szerint.
  2. Közben a csuszatésztát kifőzzük, nem baj, ha keményebb marad a tészta egy kicsit, szűrjük le, és forgassuk meg egy kis vajban.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, és a még forró pudinghoz keverjük.
  4. Kivajazott tepsibe tesszük a tészta felét, rámorzsoljuk a fele túrót, megszórjuk a vaníliás cukorral, aprított barackkal vagy mazsolával, a fele citrom héjjal, majd a fele pudingos habot rákenjük. Jöhet a következő réteg, amit ugyanígy készítünk.
  5. A tetejét pötyögtessünk meg vajdarabkákkal, majd a rakottast kb. 30-perc alatt süssük készre, akkor jó, ha a teteje már színt kap.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35X23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8702
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 07.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik szeretik az édes túrós tésztát, csak ez még finomabb így, nagy sikere van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egy újságban találtam, és elkészítettem. Tálalás joghurttal kikevert híg tejföllel is lehet, én ezt elhagytam, így is finom :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?