r
Nosalty Logó

"Édes bűnbeesés" torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
"Édes bűnbeesés" torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 345 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 3449 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 319 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 345 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    208.4 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3005.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.2 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1526 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 3449 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tojást kettéválasztjuk. A sárgáját a fele cukorral kihabosítjuk. A fehérjét a másik fele cukorral szintén nem túl kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a tojássárgájás részbe, majd a kakaóporral összekevert lisztet hozzászitáljuk a tojásos keverékhez, és óvatosan beleforgatjuk. 18 cm-es tortaformába töltjük a tésztát, és 160 fokon 40 perc alatt kisütjük.
  2. Miután kihűlt a piskótakarika, három felé vágjuk.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A 45 ml habtejszínt a 9 dkg cukorral feltesszük a tűzre forralni. Miután kezd sűrűsödni (kb. 4 perc), levesszük a tűzről, és belekeverjük a csokoládét, míg el nem olvad. Ezután a kakaópor és a vaj következik. Félretesszük hűlni.
  2. Beáztatjuk a zselatint 0,5 dl vízbe, és 10 percig állni hagyjuk.
  3. Miután kihűlt az alap csokikrém, belekeverjük a felmelegített zselatinoldatot.
  4. Ezután összeforgatjuk a felvert 350 ml tejszínhabbal.
  5. A 180 mm-es tortakarika peremét sütőpapírcsíkokkal kibéleljük, majd rétegesen (tészta-töltelék-tészta-töltelék...stb) betöltjük a tortát, és hűtőben kb. 4 órát dermedni hagyjuk.

Hozzávalók a díszítéshez

  1. A torta tetejét olvasztott csokoládéval leöntjük.
  2. Oreo keksszel, kinder tojással, rolettivel, csokigolyókkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4323
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekek által közkedvelt, kekszekkel gazdagon felrakott csokitorta.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek