r
Nosalty Logó

Édes almás lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BAnnamária
Édes almás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A vaníliamártáshoz

A túrós töltelékhez

A tetejére

Összesen 979 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A vaníliamártáshoz

A túrós töltelékhez

A tetejére

Összesen 3920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A vaníliamártáshoz

A túrós töltelékhez

A tetejére

Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1727.6 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 979 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.1 g

Zsír

  • Összesen
    160.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6910.2 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1581 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.2 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1601.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    609 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    964 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 3920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliamártáshoz

A túrós töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Vaníliás mártás: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felöntjük a hideg tejjel és lassan felforraljuk, majd belekeverjük a vaníliás joghurtot és a vaníliás cukrot. Egy percig forraljuk.
  2. A túrós töltelékhez minden alapanyagot alaposan összekeverünk.
  3. A margarinból, lisztből, cukorból és pici fahéjból ujjainkkal morzsolgatva elkészítjük a szóratot az édes lasagnetetejére.
  4. A kivajazott és liszttel behintett sütőtál aljára egy kevés vaníliamártást öntünk, erre kerül az első tésztasor. Rárakjuk a megtisztított, szeletekre vágott alma felét, ízlés szerint megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd meglocsoljuk citromlével.
  5. Ezután szétszórjuk rajta a túró felét, amit meglocsolunk a vaníliásmártással. Újabb réteg tészta, alma, túró és mártás következik, amire ha rárákjuk az utolsó réteg tésztát kissé lenyomkodjuk, és aláöntünk 150 ml vizet, majd megkenjük a maradék vaníliás mártással.
  6. Alufóliával letakarva 180 fokon sütjük. Kb 40 perc utánmegszórjuk a tetejét a lisztes szórattal, és 15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x30
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6833
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Ajánló

Mielőtt szeletelnénk, hagyjuk egy kicsit hűlni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BAnnamária 4 recept

Amióta rátaláltam erre a receptre, azóta nálunk ez az elsőszámú kedvenc!

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliamártáshoz

A túrós töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!