r
Nosalty Logó

Eckler fánk csokoládékrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Eckler fánk csokoládékrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

Összesen 903 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

Összesen 3609 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

Összesen 290 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 903 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    266.7 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.1 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    907 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    895 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 3609 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

tészta

krém

Elkészítés

tészta

  1. A tésztához tegyük a vizet és vajat egy lábasba, és lassan forraljuk fel. Mihelyst forrni kezd, fakanállal gyorsan keverjük hozzá a lisztet. Állandó keverés mellett, lassú tűzön főzzük 2 percig, vagy amíg a massza egynemű nem lesz és nem tapad a lábas széléhez.
  2. Kevés hűlés után egyenként verjük fel a tojásokat, mindegyik után külön felverve, míg a tészta világos és fényes nem lesz.
  3. Sütőpapíros tepsire habzsákkal vagy egyszerűen evőkanállal tegyünk hosszanti csíkokat, szépen igazgassuk hosszúkás alakúra vizes kézzel.
  4. Spricceljük meg kevés vízzel, majd tegyük 200 C fokra előmelegített sütőbe 10-15 percig. Majd vegyük lejjebb a hőfokot, és süssük aranybarnára. Fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, hogy átsült-e.
  5. A kész sütiket teljes hűlés után hosszában kettévágjuk, majd a csokis krémmel megtöltjük. A tetejét rátesszük. Kakaóporral, majd porcukorral megszórjuk. Nem maradt más hátra, csak a kóstolás. Jó étvágyat!!

krém

  1. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a porcukrot.
  2. A mascarponekrémhez csurgatjuk.
  3. A tejszínt felverjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2344
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 05.

Ajánló

Nagyon laktató, ezért ez a desszertet egy finom, húsos előétel vagy gazdag leves után ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fenséges ízek jellemzik ezt a süteményt. A puha tésztában a könnyű, lágy krém, és mikor beleharap az ember, egyre csak többet és többet akar belőle... a férjem kedvencei közé tartozik :-))

Hozzávalók

tészta

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek