r
Nosalty Logó

Duplán szilvás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Duplán szilvás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csigához

A tetejére

Összesen 534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csigához

A tetejére

Összesen 3197 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csigához

A tetejére

Összesen 231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    129.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.5 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 3197 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A csigához

A tetejére

  • 2 dkg vaj (megolvasztva)

Elkészítés

A csigához

  1. A mandulát száraz serpenyőben, közepes láng felett megpirítjuk.
  2. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük.
  3. A tésztához a krémsajtot először elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, sót meg a fahéjat. Beleöntjük a sütőporral elkevert lisztet, amivel jól összegyúrjuk.
  4. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a lekvárral. Egyenletesen elosztjuk a szilvát rajta, rászórjuk a pirított mandulát. Feltekerjük és jó éles késsel 3 cm csigákat szeletelünk belőle.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük a tetejét az olvasztott vajjal (amit én elfelejtettem).
  6. Forró sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x7
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4094
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Ajánló

Elég nehéz a negyedelt szilvával feltekerni meg szeletelni, kisebb kockára is összevághatjuk. Az biztos, hogy a késnek nagyon élesnek kell lennie, mert a tészta elég puha.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor megláttam ezt a receptet, tudtam, hogy el kell készítsem. Amikor megláttam a hozzászólásokat, hogy milyen rossz recept, még akkor is ki akartam próbálni. A hozzászólások nagyon hasznosnak bizonyultak, mert nekem jól sikerült annak ellenére, hogy a vajat elfelejtettem a tetejére kenni.

Hozzávalók

A csigához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek