r
Nosalty Logó

Dupla sajtban sült paradicsomos csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dupla sajtban sült paradicsomos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A fokhagymás spagettihez

Összesen 998 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A fokhagymás spagettihez

Összesen 4982 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A fokhagymás spagettihez

Összesen 77 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2603.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    901 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11116 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 998 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    362.2 g

Zsír

  • Összesen
    195 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13018.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    615 mg
  • Kálcium
    2428 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    720 mg
  • Foszfor
    4503 mg
  • Nátrium
    4692 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    5292.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    847 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    128 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1389 micro
  • Kolin:
    1191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1204 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 4982 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    878 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A fokhagymás spagettihez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A fél csirkemelleket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, majd kissé kiverjük, enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. A parmezánt a zsemlemorzsával és a fele fűszerkeverékkel összeforgatjuk.
  3. A hússzeleteket először a felvert tojásban, majd a parmezános keverékben megforgatjuk.
  4. Az olajat serpenyőben kissé felhevítjük, majd a zúzott fokhagymát rádobjuk, majd azonnal (nehogy megégjen) rárakjuk a sajtos szeleteket. Oldalanként kb. 4 perc alatt megsütjük.
  5. A készen kapható paradicsomos mártást a fűszerkeverékkel elkeverjük (ha alapból fűszeres, akkor nem kell bele a plusz fűszer), azután kb. a felét-kétharmadát egy tűzálló tálba öntjük.
  6. A csirkemelleket rárakjuk, beborítjuk a maradék mártással.
  7. A reszelt sajttal meghintjük.
  8. Forró sütőben megsütjük.
  9. Fokhagymás spagettivel tálaljuk, amelyhez a tésztát a hagyományos módon enyhén sós-ételízesítős vízben (kevés olajjal) megfőzünk, lecsöpögtetjük. 6 ek olajon kb. 5-6 gerezd fokhagymát megfuttatunk, majd beleforgatjuk a spagettit. Kissé borsozzuk, és egy kevés olaszos fűszerrel ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5639
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Ajánló

A borszakértők biztosan tudják milyen bor illik egy ilyen paradicsomos-fűszeres ételhez, én most kismama-módra szénsavmentes vízzel fogyasztottam. Ez van. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük az olaszos ízeket, fűszereket, de nem szerettem volna megint milánóit vagy lasagne-t készíteni. A receptet a Príma Konyha 2006 júniusi számában találtam "A hónap étele" oldalon. Gyorsan, könnyen elkészítettük Móni barátnőmmel. A legjobb a fokhagymás spagetti és a paradicsomszósz illata, amikor közösen szállnak a levegőben...  Mozzarella helyett egyébként mi trappistát reszeltünk rá, nagyon finom volt. :-)

Hozzávalók

A csirkéhez

A fokhagymás spagettihez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek