Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dulce de leche recept

hozzászólások (12)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 120 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

összesen: 1445 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 321 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BeneNiki
BeneNiki Mon, 2014-09-15 22:35

Megcsináltam "házi nutella" alapanyagaként. Nekem apró kis darabkák keletkeztek benne, amiket csak látni lehetett, érezni nem és a kész nutellában már nem is voltak. (Nem tudom mitől lehettek, elég furán nézett ki.) Elég hosszadalmas és drága dolog főzögetni a sűrített tejet, de az eredmény kétség kívül finom lett :)

blanchetyler
blanchetyler / blanchetyler Sun, 2012-12-16 15:59

Nekem 3 tubusból egy kis üveg krém lett, karácsonyi ajándéknak szántam, de így már meggondolom, mert drágább, mint gondoltam :) Kicsit meglepődtem, mert egy óra alatt elkészült, pudingnál is sűrűbb, tejkaramella ízű krém lett, isteni. Viszont sok volt a veszteség, az alufólia is rásüllyedt, a peremen is sok lett a ráégett rész, úgyhogy legközelebb más módszerrel készítem, hátha úgy több lesz. :)

bonyo
bonyo Tue, 2019-08-27 12:42

Úgy is el lehet készíteni, hogy benne hagyod a tubusba, semmi baja nem lesz, nincs veszteség.
Van dobozos sűrített tej is, azt szintén dobozában karamellizáltam a leírt módon sütőben. Én is gondolkodtam , hogy lehetne takarékosabban karamelizálni.
Kipróbáltam tűzhelyen oly módon, hogy fazékba állítottam a dobozt, amiben vizet tettem. Forrás után már le lehet venni kisebbre a tüzet - elektromos - Értelemszerűen kevesebb energiával készült így, időnként utántöltöttem a fazékból elfőtt vizet.
Remélem segítettem a takarékos karamell elkészítésébeen.

Szőlő
Szőlő Sat, 2011-10-29 17:21

Ez "felháborítóan" finom! :) Köszönöm a receptet, a kislányom nevében is!

biribarika
biribarika / biribarika Tue, 2011-02-08 22:19

Nem titok:egy vastag falú edényben,gázon is elkészíthető.10 percig nagy lángon,majd 30-40 percig takarékon főzzük a sűrített tejet.(én tennék hozzá egy kis vajat is)45 perc után puding szerű lesz,sütire terítve,hűvős helyen pár óra alatt megszilárdul. :)

petra
Petra / petra Thu, 2010-11-04 17:00

kedves Marcsi,
ha én arra emlékeznék, milyen márkájú sűrített tejjel készítettem, szívesen megosztanám, csak éppen dunsztom sincs:-))

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Tue, 2010-11-02 11:15

Kedves Petra! Az enyém nem lett annyira finom, biztos függ a sűrített tej minőségétől is. Egyébként sikerült a recept és vanília fagyi mellé tettük. Sajnos a fagyi is és a karamellám is csak nyomokban emlékeztet az imádott jégkrémre: Häagen-Dazs dulce de leche (tejkaramella).

Te milyen sűrített tejjel próbáltad?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-07-02 23:51

Nem igazán értem. Félóránként kiveszem a sütőből és megkavarom? És a víz rulajdonképpen milyen célt szolgál?

120
sűrített tej 450 g