r
Nosalty Logó

Dubarry sertésborda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vénusz
Dubarry sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 597 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3583 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 145 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 597 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.8 g

Zsír

  • Összesen
    251.4 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8088.4 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    2337 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2653 mg
  • Nátrium
    2476 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    917 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    676 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 3583 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 145 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük össze a worcestershire-szószt, a mustárt, a fokhagymát és az olajat. A kiklopfolt tarjákat kenjük meg, majd tegyük hűtőbe pihenni min. 2 órára. Egy kevés, forró olajon süssük át hirtelen a húsokat, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük egy tepsire őket.
  2. A karfiolokat sózzuk meg, és vízgőz felett pároljuk félpuhára. Helyezzük a tarjára a karfiolokat.
  3. A besamelhez először keverjük el az olajat a liszttel, kicsit pirítsuk át, de ne barnuljon meg. Öntsük fel tejjel, adjuk hozzá a fehér borsot és szerecsendiót, sózzuk meg. Állandó kavarás mellett sűrítsük be. Öntsük a karfiolra. Végül szórjuk meg bőségesen sajttal, és süssük meg szép aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 8924
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dubarry sertésborda
Vénusz 70 recept

A Dubarry módra készült sült hús igazi bomba kaja. Pácolt tarja, karfiol, lágy besamel és egy jó adag sajt tökéletes kombinációját készítettük el. Nálunk mind elfogyott. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek