r
Nosalty Logó

Drezdai kalács 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Drezdai kalács 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gyümölcsök a kalácshoz

A hozzávalók a kovászhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gyümölcsök a kalácshoz

A hozzávalók a kovászhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 6667 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gyümölcsök a kalácshoz

A hozzávalók a kovászhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    263.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7217.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1099 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    601 mg
  • Foszfor
    1978 mg
  • Nátrium
    3270 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    978.1 g
  • Cukor
    549 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1781 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    704 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1475 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3662 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1228 micro
Összesen 6667 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A gyümölcsök a kalácshoz

A hozzávalók a kovászhoz

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A gyümölcsök a kalácshoz

  1. A felkockázott gyümölcsöket összekeverjük a vízzel, rummal és a vaníliás cukorral, majd egy éjszakára letakarva állni hagyjuk.
  2. A kovászhoz: a tejet meglangyosítjuk, összekeverjük a porcukorral, majd az élesztős liszthez keverjük. 15 percig dagasztjuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük kelni.
  3. A tésztához: a lisztet, a sót és a fahéjat összekeverjük, félretesszük. A tejet összekeverjük a tojással és a sárgákkal, majd a porcukrot is hozzáadjuk.
  4. A lisztes keverékkel együtt lágy tésztát gyúrunk, végül a kovásszal 5 percig dagasztjuk.
  5. A felkockázott marcipánt, a vajat, a vaníliás cukrot és a gyümölcsöket hozzákeverjük, és letakarva 30 percig pihentetjük.
  6. 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
  7. Ez alatt a masszát két hosszúkás, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. 5 percig pihentetjük, majd 175 fokra visszavesszük a hőfokot, és 50 percre betoljuk a sütőbe őket.
  8. Rácson hagyjuk kihűlni, majd mikor teljesen kihűlt, elkészítjük a tetejére valót: a vajat megolvasztjuk, és kenegető ecsettel felvisszük a kalácsok tetejére. Porcukorral vastagon megszórjuk, felvágjuk, és megesszük! :) nem hagyunk senkinek....
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10993
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 06.

Ajánló

Karácsony előtt egy-két nappal már ajánlott elkészíteni, eláll addig. A megadott mennyiségből 2 db 950 g-os kalács lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szöszmötölős, de baromi finom! :)

Hozzávalók

A gyümölcsök a kalácshoz

A hozzávalók a kovászhoz

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek