r
Nosalty Logó

Dobos-torta Jahin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Dobos-torta Jahin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 503 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4019 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 359 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 503 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    193.9 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2699.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.1 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    1032 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1549 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1750 micro
Összesen 4019 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 359 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból a szokott módon piskótatésztát keverünk, majd 4 piskótalapot sütünk egyesével, sütőpapírral bélelt mini kapcsos tortaformában. 1 lap 7-10 perc alatt megsül, forró sütőben.
  2. Elkészítjük a krémet: gőz felett 3 tojást porcukorral sűrűre keverünk, végén beletesszük a reszeltétcsokit, megvárjuk, mígelolvad.
  3. Levesszük a gőzről, majd hozzáadjuk a kikevert vajat. Alaposan összedolgozzuk, és hideg helyre tesszük szilárdulásig.
  4. Elkészítjük a torta tetejét: egy szép piskótalapotkiválasztunk, felvágjuk 8 cikkre, majd bevonjuk egyesével karamellel.
  5. A karamellhez vastagfalú edényben megolvasztjuk a cukrot a kívánt színig, hozzáteszünk olajat, majd áthúzzuk kétszer vele a piskótacikkeket. Hagyjuk megkötni.
  6. Amikor a krém áthűlt ésjól kenhető, megtöltjük vele a tortát, kicsit kihagyunk a díszítéshez.
  7. Legjobb7-8 óra után felvágni, addigra összeáll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5512
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 19.

Receptkategóriák

Születésnapra sütöttem, elég hosszadalmas, de megérte.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek