r
Nosalty Logó

Dobos-torta Fruzsitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dobos-torta Fruzsitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 533 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6412 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 369 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 533 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    357.7 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3684.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1682 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.6 g
  • Cukor
    587 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2962 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    1633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2904 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2766 micro
Összesen 6412 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 369 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztáhoza tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük fel.
  2. A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint.
  3. A tojássárgás masszára rászitáljuk a lisztet, összekeverjük.
  4. A fehérjehabot óvatos, körkörös mozdulatokkal a tésztához keverjük, amíg egynemű nem lesz.
  5. Hat egyenlő részre osztjuk a tésztát. A tortaforma kerek alján egyenként 6 lapot sütünk.
  6. A krémhez a 4 tojást a 20 dkg cukrot és a vaníliás cukrot tűzhelyen összemelegítjük 40-50 fokra. A meleg krémet kihűlésig habbá verjük fel.
  7. Az étcsokoládét felolvasztjuk, összekeverjük a vajjal és a kakaóporral.
  8. Majd a többi szobahőmérsékletű vajjal és a tojásos masszával habosra keverjük.
  9. A krémből egy keveset félreteszünk a dobostetők alá.
  10. A 6 tortalapból 5-t megtöltünk a krémmel, és egymásra helyezzük. A torta oldalát is bekenjük a krémmel. A 6. tortalapot két félkörré vágjuk.
  11. A 15 dkg cukrot a citromlével világosra karamellizáljuk.
  12. A karamell egyik felét az egyik féltortalapra öntjük, elkenjük rajta. Fontos, hogy még melegen, a teljes dermedés előtt vajas késsel 8 egyenlő cikkelyre vágjuk fel. Megismételjük a második fél tortalappal is.
  13. A maradék krémből 16 kis rózsát vagy pöttyöt teszünk a tortára, és ezekre fektetjük rá a dobostetőket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 30536
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

És jöjjön egy igazi klasszikus! Ez a Dobos-torta közel az eredeti Dobos C. József cukrász és szakácsmester által megalkotott recept szerint készült. A csokikrém szerintem nagyon-nagyon finom és könnyű, a nem kevés vaj ellenére. A dobostetők szép elkészítése kis gyakorlatot igényel. A képen az én első dobostortám szerepel és láthatjátok, hogy egy-egy tető nem tökéletes...de a tortának így is nagy sikere volt!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek