r
Nosalty Logó

Disznótoros káposztaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sz. Ági
Disznótoros káposztaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246 g

Zsír

  • Összesen
    210.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2052 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11030.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    768 mg
  • Kálcium
    869 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2963 mg
  • Nátrium
    5924 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    4498.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    711 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2095 micro
Összesen 3295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

  1. A húsokat leöblítjük, a belsőségeket megtisztítjuk, azokat is mossuk. Darabolás nélkül mindent egy nagy fazékba teszünk, és annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, főni tesszük. A habját szedegessük le.
  2. Ha már nem képződik több hab, beletesszük az átmosott, kicsavart aprókáposztát, a borsot teatojásba zárva, a hagymákat összeaprítva, és sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és két óra hosszat főzzük.
  3. A lisztből, az olajból világos rántást sütünk, ha kész, belekeverünk egy kis hideg vizet, meg a pirospaprikát.
  4. A levesből kivesszük a húsféléket, tálalásig melegen tartjuk, majd a levest berántjuk. Az elpárolgott vizet pótoljuk.
  5. 10 percig főzzük a rántással, utánaízesítjük sóval. a borsot kivesszük.
  6. Tálalhatjuk is, a tejfölt és a főtt húsféléket mindenki maga szedi a tányérjába, rá pedig a levest.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12900
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

A mi vidékünkön ismeretlen ez a leves. Meglepődtem, amikor kiderült, hogy Békés megyéből származó férjemnek olyan étel a kedvence, aminek én még csak hírét sem hallottam. Azóta persze megtanultam főzni ezt is. Ha nem szeretjük valamelyik 'disznóságot' , nyugodtan hagyjuk ki, sőt, főzhetjük csak tarjából is, a leves nem lesz kevésbé finom. Friss kenyérrel tálalva olyan laktató, hogy nem is nagyon kell utána más.

Címlapról ajánljuk

További cikkek