r
Nosalty Logó

Diótorta rizstejjel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Margó48
Diótorta rizstejjel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 532 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6395 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 365 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 532 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    437.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    212 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5284.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    780 mg
  • Foszfor
    2554 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.1 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    571 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2750 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    383 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    1154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2002 micro
Összesen 6395 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 365 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A 7 db tojásfehérjét habbá verjük, a kristálycukrot kanalanként fokozatosan adagoljuk hozzá, és addig verjük a géppel, míg kemény és fényes habot kapunk. A tojások sárgáját egyesével hozzákeverjük. A diót, a lisztet, a morzsát és a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. Ezután nem géppel, fakanállal óvatosan hozzákeverjük az előzőleg elkevert lisztes dió keveréket, és sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük, tűpróba! Majd rácson hagyjuk kihűlni.
  3. A tönkölybúza fehérlisztet elkeverjük a gyümölcscukorral, és sűrűre főzzük a rizstejjel, a végén hozzászórjuk a diót is, jól elkeverve. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a rumot.
  4. A margarint kikeverjük a vaníliacukrokkal, és a kihűlt krémmel habosra keverjük. A kihűlt tésztát 3 részre vágjuk, és úgy osztjuk el a krémet, hogy a tészta oldalára és a tetejére is maradjon.
  5. Kb 5 dkg diót felezve és negyedelve kirakjuk a számot, és díszítjük. Mivel a tejszínhabot sem szereti a férjem, ezért készült ilyen egyszerűen.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 861
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 20.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Margó48 53 recept

Ma van a házasságkötésünk 45. évfordulója, amit a családdal holnap ünnepelünk. Ezért készítettem el ezt a tortát, mert a gyerekek és a férjem is nagyon szereti. A tejérzékenység és a cukorbetegség miatt egy kicsit átalakítva készül, mint régen készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek