r
Nosalty Logó

Diósguba-torta madártejkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Diósguba-torta madártejkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Gubához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 1759 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Gubához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 7032 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Gubához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 252 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    689 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 1759 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.3 g

Zsír

  • Összesen
    445.2 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    2065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8458.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    2682 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1820 mg
  • Nátrium
    3262 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.2 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2809 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    836 micro
  • Kolin:
    1215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2754 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1360 micro
Összesen 7032 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Gubához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Gubához:

  1. Kifliket felkarikázzuk.
  2. Tejet és a vajat összemelegítjük.
  3. Tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a langyos, vajas tejhez öntjük. Majd lassú tűzön kicsit besűrűsítjük.
  4. Darált dióhoz hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük.
  5. Ráöntjük a kiflikarikákra, kicsit várunk vele, amíg a kifli felveszi a folyadékot.
  6. Kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd készre sütjük.

Krémhez:

  1. Tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral. Felforraljuk a tejet.
  2. Először egy keveset veszünk belőle a tojássárgás keverékhez, majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
  3. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a vajjal jól kikeverjük.
  4. Ezt a krémet simítjuk a kihűlt diós guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük.

Tetejére:

  1. Tejszínhabot felverjük a porcukorral és a zselatinfixszel.
  2. Habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a torta tetejére.
  3. Díszítésnek megszórjuk darált dióval.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1308
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diósguba-torta madártejkrémmel
Salamon Csilla 1202 recept

Testvérem születésnapjára készítettem el ezt a tortát.

Hozzávalók

Gubához:

Krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek