r
Nosalty Logó

Diós-szőlős joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Diós-szőlős joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 1654 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 6609 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 210 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1365.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 1654 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    468.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5462.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1497 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    2120 mg
  • Nátrium
    1134 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1903.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1373 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1322 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 6609 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Tésztához:

  1. Almát megpucoljuk és lereszeljük.
  2. A tészta hozzávalóit összekeverjük, és vajjal kikent, liszttel meghintett, kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Krémhez:

  1. A zselatint meleg vízben felolvasztjuk, majd kevergetve kihűtjük.
  2. A joghurtot kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, citrom levével és hozzáadjuk a kihűlt zselatint.
  3. A tejszínt keményre felverjük, óvatosan a krémhez adjuk, majd ezt a krémet a tészta tetejére tesszük.
  4. Pár órára (akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük.

Tetejére:

  1. Kivesszük a tortát a formából, tálcára tesszük, és megmosott szőlőszemekkel ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 795
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-szőlős joghurttorta
Salamon Csilla 1202 recept

Egy születésnapra készítettem el ezt a tortát.

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek