r
Nosalty Logó

Diós-sörös kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Csutak Enikő
Diós-sörös kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
sörös
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1535.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6142 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    4679 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 2129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat gyúrjuk össze a sörrel és 2 dl langyos vízzel, majd dagasszuk ki.
  2. Kelesszük szobahőmérsékleten 18 órát.
  3. Gyúrjuk át lisztezett felületen.
  4. A sütőt melegítsük elő 250 fokra.
  5. Tegyük a megformázott kenyeret sütőpapírral bélelt fedeles kerámiatálba, 30 percig lefedve süssük, majd fedő nélkül még 20 percet.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4404
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 06.

Ajánló

Ha a száraz hozzávalókat rétegezve egy csinos üvegbe töltjük (liszt, rozsliszt, élesztő, só, dió), megkötjük egy szép szalaggal, a sört mellécsomagoljuk, és a receptet is mellékeljük, egy kreatív ajándék is lehet. Egy lelkes ínyencnek a legszebb ajándék, ha saját kezűleg készítünk neki valami ehetőt, de ha meglátja a szépen rétegezett hozzávalókat, biztosan kedvet kap, hogy elkészítse a kenyeret! Így egy konyhában szívesen sürgő-forgó egyén számára dupla ajándék.

Receptkategóriák

Diós-sörös kenyér
Csutak Enikő 82 recept

A házi kenyér a legfinomabb! Üzletben is megvásárolhatjuk a vert héjú házikenyeret, vagy netán a krumplisat, de mégis azt esik a legjobban ropogtatni, amit saját kezűleg dagasztottunk be. Természetesen a legjobb kemencében sütni a kenyeret, de számomra az is nagyon izgalmas volt, hogy időközönként bepillantottam a sütő ablaküvegén keresztül, és láttam, hogy a tésztának kezd kenyérformája lenni. A ropogó héj, a megpirult dió és a barna sör karamelles íze és illata szerelem első ízlelésre! A recept a Nők Lapja Konyha 2013. novemberi számából való.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek