r
Nosalty Logó

Diós sakktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziporka
Diós sakktorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

Összesen 670 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

Összesen 6677 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

Összesen 343 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1161 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 670 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.1 g

Zsír

  • Összesen
    451.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    226 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11610.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    2613 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    778 mg
  • Foszfor
    5095 mg
  • Nátrium
    2793 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.2 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2571 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    1890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2993 micro
Összesen 6677 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 343 Kcal

Hozzávalók

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

Elkészítés

A sárga piskótához

  1. Megsütjük a kétféle piskótát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés közben kanalanként a vizet is hozzáadjuk, majd szintén kanalanként a cukrot, végül egyesével a tojások sárgáját.
  2. Egy kis tálban egyneművé szitáljuk a lisztet a kakaót és a sütőport, majd ezt óvatosan beleforgatjuk a felvert habba.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben lassú tűzön megsütjük. A sárga piskóta ugyanígy készül, csak értelemszerűen a kakaó és a víz nem kerül bele.
  4. A krém hozzávalóit gőz fölött felforraljuk.
  5. A piskóta lapokat hosszában olyan széles csíkokra vágjuk, amilyen magas a lap (kb. 2 cm).
  6. Egy 5 literes fazékban a sárga és a barna csíkokból váltakozva, koncentrikus körökben elhelyezem a piskótát. (Pl. barna -befelé haladva sárga -barna...).
  7. Ezt a réteget megkenjük a krémmel.
  8. A következő sorban sárgával kezdve ismét a barnával váltakozva befedjük a krémet. Erre újból krém kerül.
  9. Így folyatatjuk, amíg a piskóta el nem fogy. Arra kell figyelni, hogy egymás fölé más színű lapok kerüljenek.
  10. A tetejére teszünk egy akkora fa alátétet (vagy eggyel kisebb méretű edényt), amekkora a fazék, és egy éjszakára pl. 1-2 kg liszttel "leszorítjuk".
  11. Másnap óvatosan kiborítjuk a fazékból, az oldalát megkenjük a maradék krémmel, a tetejére csokimáz kerül.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7546
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós sakktorta
Sziporka 15 recept

Gyermekkoromban az Édesanyám "specialitása" volt ez a torta, most pedig én készítettem el a Lányom születésnapjára.

Hozzávalók

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek