r
Nosalty Logó

Diós ricottagombóc szőlős bormártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Judit69
Diós ricottagombóc szőlős bormártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Gombóc

Bormártás

Összesen 750 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Gombóc

Bormártás

Összesen 2990 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Gombóc

Bormártás

Összesen 151 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1937.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 750 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    138.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7751.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1491 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    1832 mg
  • Nátrium
    3760 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1381 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2249 micro
Összesen 2990 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Gombóc

Bormártás

Elkészítés

Gombóc

  1. A kukoricadarát szórjuk a forrásban levő sós vízbe és addig főzzük, amíg jó kemény és nehezen keverhető nem lesz . Hagyjuk langyosra hűlni, majd adjuk hozzá a ricottát és keverjük egyneművé . Tegyük hűtőbe.
  2. Pirítsuk meg a zsemlemorzsát és keverjük össze a darált dióval . Formáljunk a masszából gombócokat és hempergessük meg a diós morzsás keverékben. Tálaljuk a szőlős bormártással.

Bormártás

  1. A bort forraljuk fel a cukorral. A pudingport keverjük simára a tejszínnel, öntsük a borhoz és habverővel keverjük simára. A szőlőszemeket magozzuk ki, szórjuk a mártásba és forraljuk össze.
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5461
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós ricottagombóc szőlős bormártással
Judit69 176 recept

Desszert  vagy  főétel, bármelyiknek is fogyasztjuk, igen különleges ízvilágot kóstolhatunk ebben az ételben.

Hozzávalók

Gombóc

Bormártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek