r
Nosalty Logó

Diós-meggyes-mákos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Buktakukta
Diós-meggyes-mákos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1668 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13344 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    4638 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    895 mg
  • Foszfor
    5135 mg
  • Nátrium
    2369 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    748.1 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1067 micro
Összesen 5328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 150 g cukrot 2 tojássárgájával, pici tejjel habosra keverjük.
  2. Hozzáreszeljük 1 citrom héját.
  3. Fél doboz tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet szép apránként hozzákeverjük.
  4. Ugyanígy hozzáadagoljuk a darált mákot.
  5. Kb. 1 dl tejjel hígítjuk, hogy sűrű, de folyékony masszát kapjunk.
  6. Ugyanilyen módon elkészítjük a diós masszát is, de ezt kicsit hígabbra, több tejet -kb 2 dl-t - adunk hozzá. (Ez azért fontos, mert ez lesz a második réteg, és ha nem folyékonyabb, mint a mákos, akkor túlságosan keveredni fog a két massza egymással, és nem tudjuk egyenletesen elosztani a tepsiben.)
  7. A 4 tojásfehérjét felverjük kemény habbá pici sóval.
  8. Fele-fele arányban óvatosan hozzákeverjük mindkét masszához.
  9. Kivajazott, kilisztezett közepes méretű tepsibe öntjük a mákos masszát, szépen elegyengetjük benne.
  10. A lecsepegtetett meggynek a felét rászórjuk.
  11. Ezután jöhet a diós massza, szép egyenletesen öntögetjük a tepsibe, hogy mindenhová jusson.
  12. A maradék meggyet rászórjuk a tetejére.
  13. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 40-50 perc a sütési idő, de mindenképpen tűpróba szükséges.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 28693
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-meggyes-mákos süti
Buktakukta 8 recept

Sokat csináltam már ezt a süteményt, de eddig vagy csak mákos vagy csak diós formában. Most úgy gondoltam, kipróbálom vegyesen. Nagyon finom lett.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?