r
Nosalty Logó

Diós-mandulás darázsfészek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Diós-mandulás darázsfészek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 899 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5396 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 337 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 899 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    247.6 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5101.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    1915 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    679.3 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 5396 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 337 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 ek cukorral és a 0,5 dl tejjel felfuttatjuk. A maradél tejjel és a többi hozzávalóval megdagasztjuk a tésztát. Letakarva kétszeresére kelesztjük.
  2. Eközben a puha vajat a darált dióval, a mandulával és a porcukorral összekeverjük.
  3. Miután megkelt a tészta, finoman átgyúrjuk, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
  4. Rákenjük a diós krémet, és szépen felcsavarjuk.
  5. Olvasztott vajba mártott késsel kb. 2 cm-es darabokra szeleteljük. A szeleteket egy kivajazott tortaformába állítjuk.
  6. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és további 30 percig kelesztjük.
  7. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, ezután a cukros tejjel megkenjük a tetejét, és tovább sütjük 20-25 percen keresztül. A sütőből kivéve még melegen megszórjuk vaníliás cukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3313
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-mandulás darázsfészek
Mercedes 302 recept

Volt itthon egy kis elhasználásra váró dióm. Fogalmam sem volt, mit készítsek belőle. Lapozgattam a szakácskönyveimet, míg rá nem találtam erre a receptre. A dió mennyiségét keveseltem ehhez a tésztamennyiséghez, így tettem hozzá még 5 dkg darált mandulát, mert több dióm nekem sem volt itthon.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek