r
Nosalty Logó

Diós-mákos pozsonyi kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz. Ági
Diós-mákos pozsonyi kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Töltés

Kenés

Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Töltés

Kenés

Összesen 7603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Töltés

Kenés

Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.4 g

Zsír

  • Összesen
    400.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    205 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9194.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    3487 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1181 mg
  • Foszfor
    3402 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    901.1 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1873 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    732 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1765 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 7603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Töltés

Kenés

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, sót, margarint és elmorzsoljuk.
  2. A hideg tejbe morzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a tojássárgát is. Hozzáöntjük a liszthez, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Lefóliázzuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.

Diós töltelék

  1. A babapiskótákat lereszeljük, és a dióhoz keverjük. A vizet a cukorral és a többi hozzávalóval felforraljuk, majd a dióhoz öntjük, elkeverjük, hagyjuk kihűlni. Méz azért kell a töltelékbe, hogy nehogy kristályos legyen.

Mákos töltelék

  1. Ugyanúgy készül, mint a diós töltelék.

Töltés

  1. A tésztából 30 db kis golyót készítünk. Ha nagyon precízek akarunk lenni, akár ki is mérhetjük, egy golyónak 30 g súlyúnak kell lennie. Ekkor biztos, hogy egyformák lesznek.
  2. A golyókat egyenként ovális alakúra nyújtjuk. Egy szűk evőkanálnyi tölteléket hosszúkás, amolyan szivar alakúra megformázunk, beletekerjük a tésztába. A két végét csinosan kihegyesítjük, patkó alakúra hajlítjuk. Kenetlen tepsire rakosgatjuk a kész kifliket.

Kenés

  1. Tojássárgájával minden kiflit lekenünk, és hideg helyre tesszük a tepsit, míg a sárgája rászárad.
  2. Ekkor fehérjével kenjük le, áttesszük a tepsit a meleg konyhába és megint várunk, hogy rászáradjon. Amikor megszáradt és olyan, mint a porcelán, ujjunkkal finoman megnyomjuk néhány helyen a kifliket.
  3. 220 fokon sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 115350
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

Végre sikerült igazi, márványos tetejű kifliket sütnöm, de nemcsak a küllem, a kifli maga is csodás lett!  

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Töltés

Kenés

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek