r
Nosalty Logó

Diós kifli - sütőporos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kovács Györgyi
Diós kifli - sütőporos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 906 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3619 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 507 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 906 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    229.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1613.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 3619 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 507 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szoba hőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot és a diót.
  2. Kézzel gyúrjuk, mert a kéz melegétől előbb összeáll a tészta. (ne géppel)
  3. 2-3 órát pihentessük.
  4. Kis darabokat csípünk a tésztából, amit ujjnyi vastagra sodrunk, és a lisztezett kifliformába nyomkodjuk, majd abból kivéve sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Ne szorosan, mert kicsit megnőnek sütés közben a kiflik.
  5. 10-15 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük. Ne hőlégkeveréssel, mert kiszárítja. Vigyázzunk, ne süssük túl, inkább halványabb legyen.
  6. Forrón a vaníliás cukorral elkevert porcukorba hempergetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 8793
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós kifli - sütőporos
Kovács Györgyi 57 recept

Elmaradhatatlan része a karácsonynak ez a süti is. Gyermekkoromban a nagymamám ezt is mindig megsütötte az ünnepekre. Igaz, már sajnos nem lehet velünk, de mindig elkészítem azokat a sütiket, amiket Ő is megsütött minden karácsonykor.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek