r
Nosalty Logó

Diós-kekszes sütőtökpite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-kekszes sütőtökpite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelék alá

A töltelékhez

A töltelék tetejére és a tálaláshoz

Összesen 477 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelék alá

A töltelékhez

A töltelék tetejére és a tálaláshoz

Összesen 3800 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelék alá

A töltelékhez

A töltelék tetejére és a tálaláshoz

Összesen 273 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    1879 micro
  • β-crypt
    1459 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 477 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    210.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5085.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    3426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.5 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1665 micro
  • α-karotin
    2802 micro
  • β-karotin
    15035 micro
  • β-crypt
    11671 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 3800 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    1075 micro
  • β-crypt
    834 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelék alá

  • 15 dkg kekszmorzsa (zabfalatból vagy csokidarabos száraz kekszből)
  • 1.5 marék dió (vagy bármilyen mogyoróféle, olajos mag)

A töltelékhez

A töltelék tetejére és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőtök-pürét konzerv formában is vehetjük, de a sütőtök-szezonban a legjobb, ha mi magunk készítjük el. Vágjuk darabokra a tököket, és a sütőben alufólián és alufóliával letakarva, süssük őket addig, amíg kanalazhatóvá nem válik a húsuk. Ha kisebb darabokra vágjuk, hamarabb kész van, de ez a művelet fél órától akár egy óráig is tarthat. Megéri időt szánni rá, a maradék pürét pedig eltehetjük akár a fagyasztóba is.
  2. Míg a tökpüré elkészül, a tésztát összegyúrjuk. Dolgozzuk össze a hozzávalókat kézzel vagy géppel. Formáljunk a masszából golyót, majd korong alakban nyomjuk össze, és fél órát pihentessük a hűtőben.
  3. Fél óra leteltével lisztes deszkán/alátéten nyújtsuk akkorára a tésztát, amekkora formába szeretnénk tenni. A legszebb a piteforma, mert így még díszíthetjük is a szélét, de a kapcsos formában is nagyon szép lehet a pite. A kilógó széleket vagy levágjuk, vagy a kapcsos formában rádolgozzuk a forma oldalára. Mielőtt a formába helyezzük, vékonyan kivajazzuk a tálat. Ezután újra visszahelyezzük a hűtőbe a tésztát fél órára, most már formával együtt.
  4. A megsült tökből kivájjuk a húst, és mikor kihűlt, összedolgozzuk az alapanyagokat. Nem kell nagyon simára keverni, így nem fog majd a sütemény teteje berepedezni. Adjuk hozzá a fűszereket, a tejszínt, tojást és a cukrot.
  5. Helyezzük a kekszet és a diót egy zacskóba, kössük be a száját, és üssük addig a nyújtófával vagy az öklünkkel, amíg apró darabokra nem törnek. Ez a morzsalék megy a hideg tésztára. Nyomkodjuk jól bele, kanál segítségével terítsük szét egyenletesen a tésztán. Ez a réteg fogja megakadályozni, hogy elázzon a tésztánk sütés közben. Isteni, ha a keksz gyömbéres vagy csokidarabos.
  6. A tészta mindig kerüljön vissza a hűtőbe, és csak akkor vegyük elő, ha már kész a töltelék.
  7. Melegítsük elő a sütőt.
  8. Egyenletesen oszlassuk el a tölteléket a tésztán, megszórhatjuk még kis barna cukorral is, mielőtt a sütőbe tennénk. Süssük közepes lángon. Ne süssük túl, kivehetjük, ha a széle már barnás színű, és úgy is megállapíthatjuk, hogy kész van, ha a szélétől 1 cm-re a késünket a töltelékbe szúrva a kés szinte tisztán jön ki, vagyis nem ragad hozzá a püré. Tegyünk a forma alá egy nagyobb tepsit, így megóvjuk a sütőnket. Vigyázzunk a formával. Várjuk meg, amíg kihűl.
  9. Külföldön legtöbbször sűrű tejszínhabbal kínálják.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23 cm/29 cm
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17969
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 23.

Ajánló

Sokan tejszínhabbal fogyasztják, nekem már nincs szükség másra hozzá. Alapvetően pikáns és édes sütemény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy hete álmodozom erről a süteményről, nem bonyolult az elkészítése, csak kicsit hosszadalmas a pürékészítéssel együtt. Csodálatos az íze, illata. A ropogós diós-kekszes réteg pedig még különlegesebbé teszi.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelék alá

A töltelékhez

A töltelék tetejére és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!